G + S House - Cologne

The concept underpinning the design of this striking residence was the desire to create a seamless transition between inside and outside, creating a spacious and light-filled living environment. The strong sense of openness that characterises this dwelling is enhanced by elements such as the two double-height spaces in the entrance and dining areas as well as the use of generous internal openings and partial glass walls between rooms. A bold use of colour counterpoints the airy clarity of the interior spaces, with striking panels of colour used to highlight certain elements of the house and emphasise their particular function.


back to index
Completion: 2000
Owner: private
BGF: 593
BRI: 1.734
Honors: 2002 - Architekturpreis Holger-Reiners Stiftung Einfamilienhäuser - Energiebewußtes Bauen: 1st Prize for G + S House
Projectnumber: 403
© GATERMANN + SCHOSSIG