Partition light, Vertical Light line

This innovative product by Fa. Clestra-Hausermann and G+S design is the result of an integral planning process for the planning and execution of the Capricorn House in Düsseldorf. It realizes the Architect’s lighting concept in the areas of the hall-partitions. The lighting concept arranges a pattern of vertical “light-lines” that unfold along the internal circulation routes, which are given an additional dynamic and allow the consistency of the formal lighting solution to be achieved throughout the entire building. Assigning the “light lines” to the partition wall system allowed for this wholesome lighting solution in the first place. The extraordinary property of this innovation is its formal elegance and, in particular the technical performance within the confines of an 83mm thick partition system that satisfies various acoustic requirements.

back to index
Project partners: Clestra-Hausermann
© GATERMANN + SCHOSSIG