Art Wall Postbank, 1998

Designed by the artist Thomas Weil
“The effect on the inside, from the perspective of the visitor, is no static picture like the view from outside, but rather a perambulation. The equivalence in the dimensions of the glass facade and the lines of the motif is palpable. Paradoxically, the lines dissipate the mass and the weight of the con-crete wall. They stimulate movement and advancement, while the framed facade remains static – yet another synthesis of stillness and movement. From the perspective of those inside the building, only the directly adjacent part of the motif is visible, perhaps for a distance of ten metres, then the lines disappear into the distance. So, instead of being oppressive, the effect of the ornamentation is stimulating and enticing, animating the experience of moving through the building.” Thomas Weil